Hollex ankerketting in gegalvaniseerd staal conform DIN 766L (ISO4565) standaarden. Beschikbaar in alternatieve maten, lengtes en materialen. 10mm en totale lengte 25 meter. Lees meer...

Nog niet gewaardeerd. Uw review toevoegen

Verlanglijst: Toon in vergelijking:
€ 244,95
Het artikel is op voorraad.

Hollex - Ankerketting - Gegalvaniseerd ISO4565 - 10 mm - 25 meter

Hollex ankerketting in gegalvaniseerd staal conform DIN 766L (ISO4565) standaarden. Beschikbaar in alternatieve maten, lengtes en materialen. 10mm en totale lengte 25 meter.

Kenmerken:

  • Materiaal: Gegalvaniseerd Staal
  • Norm: DIN766L, ISO4565
  • Ketting: 10 mm
  • Lengte: 25 m
  • Max belasting: 50
  • P1 schalmlengte binnen: 30
  • Art.nr: 1205.025
  • Gewicht: 2.25. kg / meter

Stel een vraag over dit product

hollex-ankerketting-gegalvaniseerd-iso4565-10-mm-2

 

Het belang van een ankerketting

Anker kettingen zijn cruciaal wanneer je de intentie hebt om regelmatig en veilig te ankeren. Zeker in vaargebieden als de Middellandse Zee waar ankerplekken vaak zeer druk bezocht worden en de ondergrond niet zo zandig is als in noord Europa, is het elementair om een goede ankerketting aan boord te hebben. Hoewel de term anders doet vermoeden, is ‘ankeren’ op zich als activiteit niet volledig afhankelijk van het anker zelf. Een veilige anker ervaring krijg je door het juiste anker met de juiste anker ketting en anker lijn te combineren.


Gewicht of lengte?

Ankerkettingen komen in verschillende maten en gewichten. Hoewel je steeds je eigen anker ketting op maat kan laten maken, zijn 10 meter - 25 meter – 30 meter50 meter en 100 meter de meest gangbare maten voor ankerkettingen. Mocht je hier variaties op willen maken kan je steeds verbindingstukken kopen en bijvoorbeed een ketting van 10 meter combineren met een van 30 meter. Houdt er rekening mee dat het gewicht van een anker ketting even belangrijker is als de lengte aangezien het het gewicht is dat de druk van je schip op het anker weet te verdelen. Hoewel een langere ketting uiteraard voor een grotere verspreiding van de trekkracht zorgt, is het gewicht van de ketting nog steeds belangrijk.


Hoe lang moet mijn ankerketting zijn?

Dit is altijd een een onderwerp voor discussie geweest. Onthoud dat elke schipper voor zichzelf moet uitmaken hoeveel ankerketting hij wil en kan mee nemen. Deze aanbevelingen die je vindt of krijgt zijn niet definitief of specifief aan jouw situatie. Weersomstandigheden en bodem types zijn ook zeker van belang wanneer je je aankoopbeslissing maakt. 

 

Stel een vraag over dit product