Deze mooie Arabische getijdenklok van Schatz 1881 is net als de Roll's Royce of de Mercedes Benz onder de scheepsklokken. Schatz klokken staan namelijk voor een geweldige kwaliteit. De behuizing en het uurwerk wegen al bijna een kilo zwaar. Lees meer...

Nog niet gewaardeerd. Uw review toevoegen

Verlanglijst: Toon in vergelijking:

Schatz - Getijdenklok - Messing - Royal Ø 180 mm

.... U heeft met recht knap spul in handen met Schatz 1881! Afmetingen: Ø 180 mm x 100 mm (diepte). Materiaal: glanzend messing. De Schatz Quartz klok met getijden uurwerk komt uit de Midi 155 serie en heeft een duidelijke witte Arabische wijzerplaat. De behuizing is gemaakt van messing en beschikt over een handige patrijspoort. Inclusief 3 jaar garantie. 

  • Witte wijzerplaat
  • Arabische wijzerplaat
  • De behuizing is gemaakt van hoge kwaliteit Messing
  • Diepte 100 mm
  • Gemaakt in Denemarken
  • 3 jaar garantie!!
  • Art.nr: 480 CIA

LET OP: de secondewijzer is niet rood maar zwart!!

 

Stel een vraag over dit product

 

Over Schatz 1881

Het bedrijf August Schatz & Sohne uit Triberg (Schwarzwald) Duitsland en de klokken die zij hebben gemaakt, hebben een interessante geschiedenis. 

Aan het einde van de 19e eeuw werkte August Schatz samen met uitvinder Anton Harder. Samen vormden zij de zogeheten 'Jahresuhrenfabrik' (oftewel, de jaarklokfabriek) met als doel een nauwkeurige klok te maken die slechts eenmaal per jaar nodig was. Ze waren succesvol in het maken van de 400 dagen- of Jubileumklok, maar deze was niet zo nauwkeurig als de heren hadden gehoopt. 

Harding verkocht zijn patent in 1884 aan F.A. L. de Gruyter van Amsterdam en zij bleven 'Jahresuhrenfabrik'-klokken maken, maar om de een ​​of andere reden lieten ze hun patent vervallen. 

Andere bedrijven gingen de uitdaging aan ... Lees verder