Yachticon

Afbeeldingsresultaat voor logo yachticon

Vandaag de dag heeft Yachticon meer dan 1500 producten in haar catalogus en heeft men een antwoord op (bijna) iedere uitdaging als het gaat om onderhoud en reiniging van boot of caravan. Op de productielocatie in Duitsland ontwikkelt en produceert men het gehele watersport assortiment van A tot Z. Van anti-vergeling producten tot sierstreep polijstpasta, Yachticon is met haar producten een betrouwbare leverancier aan boord en internationaal één van de grootste bedrijven in de watersportbranche en de kampeerbranche.

Yachticon werd in 1982 opgericht door Astrid Nagel. Het eerste product was Aqua Clean voor drinkwaterbehoud. Het is ontstaan ​​uit het idee van Herbert Nagel, om een ​​vloeibaar product dat niet als poeder gaat klonteren of zo duur als tabletten te produceren (die zijn leven lang snoep en andere zoetigheden had geïmporteerd). Poeders en tabletten waren toen al op de markt. Opstartassistentie werd verzorgd door de buurman van Herbert Nagel, voedingschemicus Dr. Winkelmann, die het recept kocht, en een editor van de krant Bild was en die af en toe kleine redactionele artikelen over drinkwaterbehoud en -conservering publiceerde. 

De eerste productie vond vervolgens plaats in de keuken, later in de eigen kelder.

Drie verkopers werden snel gevonden, wat zorgde voor een gestage omzetgroei. De eerste kleine stands op de Hanseboot en de Boot Düsseldorf beurzen zorgden onder andere voor een snelle toename van de merkbekendheid. Ook de export was vanaf het begin een belangrijke pijler in de bedrijfsgeschiedenis van Yachticon. 

In 1992 werd Oliver Nagel directeur van het bedrijf nadat hij zijn opleiding tot bedrijfseconoom aan de Wirtschaftsakademie Hamburg met succes had afgerond.

gebouw Yachticon, Nautic Lounge

Hij moest kiezen tussen snoep of bootverzorging, en daarnaast was zijn hobby zeilen, hét zeilen. Het kantoor van Yachticon was op dit moment nog steeds in het ouderlijk huis, de distributie was via een leverancier van magazijnservices. Van de tien beschikbare producten is het aantal producten gestaag toegenomen tot meer dan 1.500 producten voor de verzorging en onderhoud van boten en schepen. 

In 1999 verhuisde het bedrijf naar Norderstedt Glashütte. Daar lag een kantoor met een groot magazijn op een perceel van 3500 m². In het begin waren er verschillende onderhuurders die faillissement aanvroegen. Dit paste precies in de lijn van de groei van het bedrijf, omdat men meer ruimte nodig had. Omdat het magazijn in 2016 weer te klein was geworden, werd het nieuwe hoofdkantoor van Yachticon geopend op hetzelfde industriepark. Op ongeveer 8600 m² totaal ontstaat ​​ongeveer 5000 m² magazijn en 1000 m² kantoorruimte.

 

Premium Polish Yachticon, Nautic Lounge

 

Premium polish met een speciale combinatie van wassen en met Teflon®-oppervlaktebeschermer. Reinigt, poetst en dicht in één keer. Voorkomt de opeenhoping van allerlei soorten vuil.

Item nr .: 02.0135.00

 

Yachticon voor boten en jachten

Yachticon is een van de toonaangevende leveranciers van bootverzorgingsproducten wereldwijd. Bij Yachticon vindt u alles wat u nodig heeft om uw boot op de juiste manier te verzorgen. Ons uitgebreide assortiment biedt een gevarieerd assortiment aan reinigingsmiddelen, poetsmiddelen en wassen voor alle oppervlakken. Speciale verzorgingsproducten voor sanitaire voorzieningen en motoren, en niet te vergeten ons unieke verse drinkwatersysteem - waaronder Aqua Clean, het toonaangevende product op dit gebied wereldwijd - stellen u in staat te genieten van zorgeloos zeilen, zelfs als de dichtstbijzijnde aanloophaven op enige afstand ligt. Bovendien heeft Yachticon alle producten die u nodig hebt om uw boot in topconditie te houden.

Pagina 1 van 4