Schatz

Over Schatz 1881

 

Het bedrijf August Schatz & Sohne uit Triberg (Schwarzwald) Duitsland en de klokken die zij hebben gemaakt, hebben een interessante geschiedenis. 

Aan het einde van de 19e eeuw werkte August Schatz samen met uitvinder Anton Harder. Samen vormden zij de zogeheten 'Jahresuhrenfabrik' (oftewel, de jaarklokfabriek) met als doel een nauwkeurige klok te maken die slechts eenmaal per jaar nodig was. Ze waren succesvol in het maken van de 400 dagen- of Jubileumklok, maar deze was niet zo nauwkeurig als de heren hadden gehoopt. 

Harding verkocht zijn patent in 1884 aan F.A. L. de Gruyter van Amsterdam en zij bleven 'Jahresuhrenfabrik'-klokken maken, maar om de een ​​of andere reden lieten ze hun patent vervallen. 

Andere bedrijven gingen de uitdaging aan om de 400-dagenklok nauwkeuriger te maken. De slinger voor de 400 dagen-klok was de reden dat hij niet zo vaak hoefde te worden opgewonden. Een slinger draaide aan het einde van een veer waardoor het veel langer draaide tussen de windingen dan de 8 dagen waarop de meeste klokken liepen. De eerste ontwerpen vereisten een platte-schijf-slinger die vervolgens evolueerde naar de 4-ballenslinger die vandaag nog steeds wordt gebruikt. 

 

 

Geschenkklok

Amerikaanse juweliers Bowler en Burdick brachten hun 400-dagen klok op de markt als verjaardagsklok en het werd populair voor mensen om hun klok op te winden op of tijdens een speciaal jaarlijks evenement zoals een verjaardag of huwelijksverjaardag. Dit maakte dan ook deze klokken populaire geschenken. 

De klokken waren toen nog steeds relatief onnauwkeurig. Er zijn experimenten uitgevoerd om te proberen de beste materialen te vinden om de slinger te maken, omdat de klokken gemakkelijk beïnvloed werden door vocht- en temperatuurveranderingen. Dit probleem werd opgelost toen Charles Terwillinger van de Horolovar Company in 1951 de temperatuurcompenserende veringsveer uitvond. Als deze dunne veer niet precies was afgesteld, zou hij de beste tijdwaarnemingstechniek kunnen afwerpen. 

Rond het jaar 1960 werden uiteindelijk de scheepsinstrumenten van Schatz geïmporteerd vanuit Duitsland naar Denemarken, en dit legde dan ook de fundering voor het huidige succes van Schatz in Denemarken.

Delite

Delite heeft rond het jaar 2015 Schatz 1881 aangekocht en zet inmiddels de productie ongestoord verder voort. Messing instrumenten produceren, dat kunnen de Denen zeker! De productie is inmiddels in volle gang en het succes van Schatz 1881 is weer helemaal terug. Een uitmuntende kwaliteit en ook nog eens 3 jaar garantie! 

Onze producten moeten er goed uitzien, in de praktijk goed functioneren, goed dragen en last but not least, aantrekkelijke technische en functionele details bevatten. Wij zijn makers van tijdloos ontwerp met het oog op de perfecte esthetische uitstraling en functionaliteit! Dat is onze smaak en onze bron van trots op de details! Kijk naar de 

De Delite-manier om producten te ontwikkelen.

Trots op de details ...

Peter Seidelin Jessen werd geboren in 1955, B.Sc.Eng. (hons) ingenieur in 1980 en een B. COM. in 1986. Hij heeft gewerkt met ontwikkeling, projectbeheer en kwaliteit op het gebied van telecommunicatie en uitzending. Hij richtte Delite op in 1996. Poul Brandt Jensen raakte vanaf 1998 meer en meer betrokken en werd mede-eigenaar bij de Millennium-omzet - toen Rosenkilde Danmark ApS werd opgericht. 3 maanden later namen we de E.S.Sensenensen olielampjes en -instrumenten van Birte en Erik Sandahl Sørensen over.
In 2005 hebben we de Clausen-instrumentproductie overgenomen.
In 2007 hebben we de productie van Petronella overgenomen van het Louis Poulsen verlichtingsbedrijf.
In 2012 hebben we de productie van Schatz overgenomen.
2013 We hebben Axium en MiNi2000-kompasproductie en later de VION- en Altitude-productie overgenomen.
 

sleutelring "Bullet"; Vanaf het begin was het niet de bedoeling dat het sluitapparaat eruit zou zien als een kogel. Maar juist het feit van de vraag naar functie en ontwerp leidde tot deze optimale en mooie vorm. Daarom zijn naam!

 

Hoge kwaliteit

Clausen-instrumenten is een voorbeeld van modern design. Andere voorbeelden van modern design voegden een vleugje maritieme uitstraling toe: de theelichtlamp de "Fyrskib" (Lightship) en de olielampen "Petrolux" en "Cabinlite". Verder produceren we een reeks klassieke en moderne lampen. De "Tubelite" in staal en glas is een voorbeeld van een nieuwe, moderne lamp.


Delite is niet alleen voor zeilers, maar voor iedereen die van hoge kwaliteit houdt! Onze producten worden gewaardeerd door iedereen die dingen van hoge kwaliteit in hun huizen waardeert.

 

Mocht u vragen hebben over bepaalde artikelen of bent u op zoek naar een artikel en u kunt het niet op onze site vinden. Neem dan gerust even contact met ons op en wij gaan direct kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

 

Veel shopplezier namens het verkoopteam van Nautic Lounge.         

 

 

 

Pagina 1 van 2