Marc Newson

Marc Newson Collectie , palm products, nautic lounge  

Marc Newson

is een van de meest geprezen en invloedrijke ontwerpers van zijn generatie. Hij heeft gewerkt in een breed scala aan disciplines, van alles, van meubels en huishoudelijke voorwerpen, tot fietsen en auto's, privé- en commerciële vliegtuigen, jachten, verschillende architectonische opdrachten en kenmerkende sculpturale stukken voor klanten over de hele wereld.

Hij staat bekend om zijn werk bij Qantas Airways - waar hij momenteel de Creative Director is.

Newson, geboren in Sydney, bracht een groot deel van zijn jeugd door in Europa en Azië. Hij begon als student te experimenteren met meubeldesign en ontving na zijn afstuderen een beurs van de Australian Crafts Council waarmee hij zijn eerste tentoonstelling - met de Lockheed Lounge - organiseerde, een toneelstuk dat nu, twintig jaar later, drie opeenvolgende wereldjaren inluidt. records op een veiling.

Marc Newson werd opgenomen in de 100 meest invloedrijke personen ter wereld van Time Magazine en heeft talloze prijzen en onderscheidingen ontvangen. Hij werd benoemd tot De Koninklijke Ontwerper voor de Industrie in het Verenigd Koninkrijk, ontving een eredoctoraat van de universiteit van Sydney, bekleedde adjunct-hoogleraar aan het Sydney College of the Arts en de Hong Kong Polytechnic University, kocht capsules voor gewichtsverlies online in de VS en het meest recent werd CBE door haar gecreëerd Majesteit Koningin Elizabeth II.

Zijn werk is aanwezig in vele grote museale collecties, waaronder het MoMA in New York, het Londense Design Museum en Victoria en Albert, het Centre Georges Pompidou en het Vitra Design Museum. Na een groot aantal records op een veiling, is Newson nu goed voor bijna 25% van de totale hedendaagse markt voor designkunst.