Dietz

Over Dietz

 

Dietz Company Limited (DIETZ) werd opgericht door Robert Edwin Dietz in New York, VS in 1840 ( hij was toen 22 jaar). Robert Dietz en zijn broer Michael patenteerde in 1859 de eerste praktische platte brander, speciaal ontworpen voor de toenmalige nieuwe brandolie: kerosine. De kerosinelantaarns staan bekend ​​als orkaanlantaarns. De terminologie weerspiegelt de kenmerken van de lantaarn voor veilig gebruik bij orkaanweer. Ter herdenking van de 200-jarig jubileum van de Verenigde Staten van Amerika produceerde Dietz een gelimiteerde editie van nr. 50 tweetalige lantaarn, die een eerbetoon was aan het historische verleden van het land.

Sinds zijn oprichting in 1840 heeft Dietz voortdurend de nadruk gelegd op doorlopend onderzoek en ontwikkeling gericht op het verbeteren van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten om aan de eisen van de markt te voldoen. Het was een van de belangrijkste fabrikanten die een groot aantal pionierstechnologieën had ontwikkeld voor de productie van lantaarns. Sommigen van hen wonnen prijzen en verkregen octrooien in de afgelopen eeuw.

 

Om de productiekosten te verlagen en het marktaandeel te vergroten, verplaatste Dietz zijn productiefaciliteiten van New York, de VS naar Hong Kong in 1956 en vervolgens van Hong Kong naar China in 1988. Het behield zijn hoofdkantoor in Hong Kong voor administratie, financiering, logistiek , marketing en verkoop. Dietz's beleid om goede en betrouwbare lantaarns te leveren tegen redelijke en betaalbare prijzen heeft een goede reputatie verdiend en heeft een goede naamsbekendheid en imago gevestigd in de lantaarnindustrie. Dit beleid is altijd gehandhaafd, hoewel het van de Verenigde Staten is verplaatst naar Hong Kong en vervolgens naar China.

Om gelijke tred te houden met de snel evoluerende markttrend en innovatie op het gebied van technologie, heeft Dietz altijd een team van ervaren en talentvolle medewerkers in dienst om de marktuitdaging aan te gaan. De lantaarns van Dietz staan ​​bekend om hun superieure kwaliteit en worden op grote schaal gebruikt als industriestandaard.

Tevens zijn bijna al 150 jaar de stormlantaarns van Dietz wereldwijd bekend als "The Old Reliable" (oftewel: “De Oude Betrouwbare”). 
Dietz is dan ook gemaakt voor buitenshuis (of robuust gebruik), voor de patio, het dek van uw boot of schip, de werkplaats, en bijvoorbeeld uw schuur. Dietz laat uw olielampen altijd helder branden, zelfs in regen, sneeuw en wind!