COBB

Informatie over COBB

 

De COBB is een veelzijdige barbecue waarmee je kunt grillen, bakken, braden, wokken en roken.

Koken met de Cobb is makkelijk en leuk. Hij gaat met je mee naar de camping, het strand of het park, of gebruik hem op het balkon, in de tuin of op de boot. Overal waar je wilt, kun je heerlijk koken.

Maar er is meer! De Cobb is ook veilig, veelzijdig en in 3 minuten heet. Met de accessoires zijn de mogelijkheden van de Cobb eindeloos. Wil je weten wat je met de Cobb kunt? Bekijk dan de video, laat je inspireren door onze Cobb recepten of neem een kijkje bij de Cobb accessoires.

 

Wat kan de COBB:

  • Grillen
  • Bakken
  • Braden
  • Wokken
  • Roken

 

 

         cobb bbq, nautic lounge  bbq cobb

COBB bbq

 

 

GRILLEN

Op de basisplaat van de Cobb kun je vlees, vis of groenten grillen. Wil je extra smaak en authentieke grillstrepen, maak dan gebruik van de grillplaat+. Geef de grillplaat een paar minuten de tijd om goed heet te worden voor het beste resultaat.

Klik hier voor alle COBB modellen.

bakken coob bbq, nautic lounge

 

 

BAKKEN

Om te bakken gebruik je de bakplaat. Ideaal voor gerechten als pizza, pannenkoeken of een gebakken ei. Voor het bakken van brood, cake, taart of muffins gebruik je de basisplaat in combinatie met het rooster: zo kan de warmte rond de bakvorm circuleren. Voor het bakken van pizza's is er de speciale Cobb pizzasteen.

braden cobb bbq, nautic lounge

 

 

BRADEN

Door de deksel op de Cobb te plaatsen, gebruik je de Cobb als oven. Om te braden, gebruik je de basisplaat waarbij je het gerecht op de plaat regelmatig keert. Je kunt ook het rooster op de basisplaat zetten, dan is omkeren van het gerecht niet meer nodig.

wokken cobb bbq, nautic lounge

 

 

WOKKEN

Roerbakken doe je met de wok, die speciaal voor de Cobb is gemaakt. Maak een heerlijke paella, bami of ander éénpansgerecht. De wok kun je niet alleen gebruiken om te roerbakken. Je kunt hem ook gebruiken voor sauzen, stoofpotten en soepen.

roken cobb bbq nautic lounge

 

 

ROKEN

Een bijzondere belevenis is roken met je Cobb. Roken gaat eenvoudig met een handjevol rookpellets (van samengeperst hout) die je in aluminiumfolie op de briketjes of Cobble Stone legt. Gebruik bij het roken altijd de deksel.

recepten cobb bbq, nautic lounge
Ter inspiratie hebben wij voor jou een aantal recepten op een rij gezet!

Klik hier voor alle recepten.

BUFFALO BLOEMKOOL

Naast de overdaad aan vlees en vis die doorgaans op de barbecue wordt bereid, is het ook weleens lekker om iets met alleen maar groenten te maken. Vandaag ga ik aan de slag met bloemkool en dan wel op een heel onorthodoxe manier.

Zoals je wellicht eerder hebt gelezen in mijn blogs, bestier ik een grote moestuin waar ik ook dit seizoen weer een flinke hoeveelheid zelf geteelde groenten uit kan oogsten. Ondanks de droogte van de afgelopen maanden, heeft mijn tuin het redelijk overleefd en daar pluk ik op dit moment letterlijk en figuurlijk de vruchten van.
 

Bloemkool is één van die groenten die op dit moment goed gaan in mijn tuin. Eigenlijk kun je bloemkool bijna het hele jaar door verbouwen, dus zelfs in de winter zorg ik voor een paar mooie rijen bloemkool. Maar dan wel in de kas.

Nederlandse bloemkool worden met name geteeld in De Streek. Dit gebied beslaat een stuk van West-Friesland en een deel van Noord-Holland. Verder vind je ook veel bloemkoolteelt in de omgeving van Barendrecht en Venlo. En als je heel goed kijkt, ook in mijn moestuin, in Drenthe.

Herkomst

Het is niet helemaal duidelijk waar de bloemkool nu echt vandaan komt. De bronnen spreken elkaar eigenlijk een beetje tegen.

Enerzijds wordt beweerd dat ruim 2500 jaar geleden al bloemkool werd geteeld en gegeten door de Romeinen en Grieken. Anderzijds wordt beweerd dat de Arabieren in de Middeleeuwen de eersten waren die bloemkool op grote schaal teelden en dat de beste zaden uit Aleppo in Syrië kwamen.

De eerste betrouwbare vermelding van de bloemkool stamt uit de twaalfde eeuw. In het ‘boek over de landbouw’ ofwel Kitab al-Filaha van de Arabische landbouwkundige Ibn al-‘Awwam die werkzaam was in het Spaanse Sevilla, is de bloemkool voor het eerst terug te vinden. Bloemkolen behoren tot de Latijnse familie Brassica Oleracea net als spruitjes en rode kool. 

 
 

Wat we wel met zekerheid kunnen zeggen, is dat de Fransen, met Lodewijk XIV voorop, destijds al dol waren op bloemkool. Lodewijk at zijn bloemkool overigens graag gekookt in bouillon, gekruid met nootmuskaat en vervolgens geserveerd met verse boter.

Dat ga ik er vandaag overigens niet mee doen. Bloemkool is een heel veelzijdige groente en kan op ontzettend veel verschillende manieren worden bereid. Zo kreeg ik vroeger mijn bloemkool met gekookte aardappelen en een kaassausje. Maar je kunt je bloemkool ook in de keukenmachine stoppen en er een soort couscous van maken. Tegenwoordig zie ik zelfs pizzabodems in het koelvak van de supermarkt liggen, die zijn gemaakt van bloemkool. Sterker nog, bloemkool kun je ook gewoon rauw eten.

Om de veelzijdigheid van bloemkool nog maar eens te benadrukken, ga ik vandaag bloemkoolroosjes behandelen alsof het zogenaamde ‘ buffalo wings’ zijn. Nu worden die buffalo wings doorgaans gemaakt van kippenvleugels, maar zoals ik eerder al schreef, slaan we vandaag het vlees een keertje over.

 
Vandaag maak ik buffalo bloemkool op de Cobb. Het zal je verbazen hoe lekker krokant deze bloemkool wordt aan de buitenkant, terwijl de binnenzijde lekker zacht is. Heerlijk als borrelhapje, maar ook als vervanger voor vlees, wanneer je een keer vegetarisch wil barbecueën.
 

Benodigdheden:


- 1 bloemkool
- 110 gram bloem
- 100 gram paneermeel
- 180 milliliter melk
- 60 milliliter water
- 250 milliliter barbecue saus
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 lente-ui
- peper en zout

 


Extra benodigdheden:

- Cobb
- Cobb basisplaat
- Cobb rooster
- Cobble Stone
- Bakpapier

 
 
 

Bereidingswijze:

Begin met het op maat snijden van het bakpapier. Dit gaat het makkelijkste, door het op een snijplank te leggen, het Cobb rooster er ondersteboven bovenop te leggen en met een scherp mes de omtrek van het rooster te volgen. 
 

Breek nu de Cobble Stone doormidden door deze met twee handen vast te pakken en ‘m op bijvoorbeeld een stoeprandje een flinke tik te geven. Leg de eerste helft van je Cobble Stone in de Cobb, maar steek deze nog niet aan.

Nu zijn we klaar met de voorbereidingen en kunnen we aan de slag met de ingrediënten.
 
Meng in een kom de bloem met het paprikapoeder, knoflookpoeder, de melk en het water. Voeg een beetje peper en zout toe en roer dit mengsel net zolang door, tot het een glad beslagje is.
 
   

Maak je bloemkool schoon en snijd deze in roosjes. Maak de roosjes niet te klein, want dan gaan ze uitdrogen wanneer je ze bakt. Ongeveer vier tot vijf centimeter in diameter is perfect. Dompel nu de bloemkoolroosjes één voor één in het beslag en wentel ze vervolgens door het paneermeel.

Leg de gepaneerde bloemkoolroosjes op het bakpapier dat op je Cobb rooster ligt, maar zorg er wel voor dat de roosjes elkaar niet raken.

Wanneer je alle bloemkool hebt gepaneerd, mag de halve Cobble Stone worden aangestoken. Als deze heet is en de vlammen en rook zijn verdwenen, plaats je de basisplaat met daarop het rooster met bloemkool en vervolgens sluit je het deksel.

 

   

Wacht nu ongeveer een half uur tot veertig minuten. De tijd waarin je bloemkool gaar wordt, is een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden en de grootte van de stukjes bloemkool. Wanneer je het zeker wil weten, kun je met een satéprikker in het dikste stukje bloemkool prikken. De bloemkool is gaar wanneer je bijna geen weerstand voelt.

Haal de gare stukjes bloemkool van het rooster en doe ze in een mengkom. Giet hier de barbecuesaus over en roer alles flink door, zodat alle stukjes bloemkool, rondom een laagje barbecuesaus hebben.

Gebruik de barbecuesaus die je zelf lekker vindt. Het spreekt natuurlijk voor zich dat een zoete saus, zoete bloemkool oplevert en dat een pittige barbecuesaus... nou ja, je begrijpt

 

wat ik bedoel.

Inmiddels is de eerste helft van de Cobble Stone zo’n beetje opgebrand. Haal deze compleet met het brikettenmandje voorzichtig uit je Cobb met het handvat en dompel ‘m onder in een emmer water, of laat ‘m uitbranden op een veilige plek. 

Plaats het brikettenmandje terug in je Cobb, plaats de tweede helft van de Cobble Stone erin en steek deze aan. Zet nu de basisplaat met het rooster en bakpapier terug op je Cobb. Leg de bloemkool met barbecuesaus op het bakpapier en sluit het deksel voor ongeveer twintig minuten tot een half uur.

 

   
 

Nu is je Buffalo bloemkool klaar! Strooi er nog een fijn gesnipperde lente-ui over en serveer ‘m met bijvoorbeeld een frisse yoghurtsaus.

 

Ukunt ook zo genieten en heerlijke eigen recepten uitproberen op de COBB BBQ.

Mocht u vragen hebben dan kunt u ze gerust stellen via ons contactformulier.

 

Voor nu.... eet smakelijk namens het verkoopteam van Nautic Lounge!!