BioLite

Biolite

 

BioLite is een bedrijf dat heel graag Energy Everywhere ™ op de markt wil brengen met revolutionaire producten die de manier waarop we ons leven koken, opladen en verlichten transformeren.

Wij zijn een team van ingenieurs en ontwerpers, operatoren en analisten, verhalenvertellers en evangelisten, die geloven dat geavanceerde technologieën, gebouwd op duurzame zakelijke praktijken, de macht hebben om de wereld te veranderen. Ons unieke Parallel Innovation-bedrijfsmodel koppelt de behoeften van gezinnen die in energiearmoede leven, met de passies van buiten enthousiastelingen die de grenzen van het leven buitenshuis en onderweg verleggen.

  BioLite, nautic lounge
Biolite oprichters, nautic lounge  

De Oprichters

Onze oprichters, Jonathan en Alec, ontmoetten elkaar bij Smart Design in New York City, waar ze snel hun interesse voor duurzaam ontwerp in de verf hadden gezet. Alec, gefrustreerd dat bijna alle efficiënte kampeerkachels fossiele brandstoffen nodig hadden, had het idee van een houtkachel die zijn eigen thermische energie kon gebruiken om de verbranding te verbeteren. Jonathan, een enthousiaste camper, bracht snel zijn technische achtergrond naar de tafel en de twee begonnen aan het ontwerpproces. Ontelbare nachten, weekends en prototypen later, werd de BioLite CampStove geboren: een draagbare biomassakachel die gebruikmaakte van thermo-elektrische functies om een ​​rookloos vuur te creëren tijdens het opladen van persoonlijke apparaten.

Een missie ontstoken

In 2008 namen Jonathan en Alec hun werkende prototype mee naar een verbrandingsconferentie waar ze ontdekten dat hun technologie een impact kon hebben: de helft van de planeet leeft in energiearmoede, zonder veilige en betrouwbare manieren om te koken, te laden en hun leven te verlichten; drie miljard mensen koken elke dag over rokerige open haarden, wat jaarlijks leidt tot 4 miljoen vroegtijdige sterfgevallen. Met deze schokkende cijfers hebben Jonathan en Alec zich gecommitteerd om een bedrijf op te bouwen dat veilige, betaalbare energie kan leveren aan degenen die het het meest nodig hebben. De BioLite HomeStove is gebaseerd op dezelfde warmte-naar-elektriciteitstechnologie als de CampStove. Het is een groot formaat biomassakookfornuis dat het brandstofverbruik tot de helft terugbrengt en de toxische uitstoot met negentig procent verlaagt en dit allemaal tijdens het opladen van mobiele telefoons of LED-lampen. Maar om deze technologie tot leven te brengen, hadden ze een bedrijf nodig om het te laten gebeuren.

 

Om een uitdaging zo groot als energiearmoede op te lossen, hebben we een bedrijfsmodel nodig dat op dezelfde schaal kan werken als het probleem. Wij zijn van mening dat voor het beschikbaar stellen van energietoegang tot de helft van de planeet een bedrijf nodig is dat schaalt op de waarde die het aan zijn klanten besteedt, en niet aan filantropie. Om dit te bereiken, maakt BioLite gebruik van een uniek bedrijfsmodel genaamd Parallel Innovation: ons team broedt kerntechnologieën uit en verandert deze vervolgens in producten die uniek zijn voor onze klanten in binnen- en opkomende markten. De inkomsten van onze buitenmarkten worden opnieuw geïnvesteerd in het opbouwen van een commercieel duurzaam bedrijf dat veilige, betaalbare energie kan leveren aan gezinnen die in energie-armoede leven in India en Afrika. Door de steun van onze klanten en gemeenschap in de recreatiemarkt, krijgen we de middelen en de landingsbaan om een bedrijf te bouwen dat overal energie zal brengen ™.

 

Biolite bij Nautic Lounge  

De weg voor ons

Snel vooruit naar vandaag en ons team is gegroeid van twee jongens naar meer dan 80 BioLiters die in de Verenigde Staten, Oeganda, Kenia en India werken. We hebben ons energie-ecosysteem uitgebreid van één fornuis tot meer dan 20 producten voor koken, opladen en verlichting, en blijven oplossingen ontwerpen die een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen wereldwijd energie ervaren op persoonlijke schaal.

Het kost veel werk en we willen je graag helpen - bekijk onze speciale serie The Road To Impact en bekijk een kijkje achter de schermen bij onze kantoren en wat er werkelijk nodig is om overal energie te brengen.

Impactrapport 2016

In januari 2017 publiceerden we ons allereerste Annual Impact Report. Binnenin vindt u hoogtepunten uit 2016, een samenvatting van ons duurzaamheidsverslag van het bedrijf en verhalen van partners en klanten over de hele wereld. U maakt onze impact mogelijk en dit zijn slechts enkele voorbeelden van manieren die zich manifesteren in onze organisatie.

  BioLite launches the CampStove
BioLite expands beyond stoves into lighting  

 

BioLite breidt zich uit met kachels tot verlichting met de lancering van het NanoGrid-systeem met baanbrekende edge-lighting-technologie.

Wij van Nautic Lounge zijn zéér trots dat wij Biolite aan u mogen verkopen en deze prachtige producten in ons assortiment hebben. Mocht u vragen over deze producten hebben dan kunt u ze gerust aan ons stellen via ons contactformulier.

 

Veel winkelplezier namens het verkoopteam van nautic Lounge!!