Reinigings- en Poetsmiddelen

Uw boot weer blinkend en stralend in het water of de winterstalling in.

Met de juiste schoonmaakmiddelen kunt u tegenwoordig eenvoudig uw boot schoonmaken. Voor elk oppervlakte en materiaal is er een speciaal product op de markt. U kunt ook kiezen voor producten die voor meerdere materialen gebruikt kunnen worden. 

De schoonmaakproducten die voor een bepaald oppervlakte of materiaal zijn ontwikkeld voor uw boot leveren vaak wel het beste en mooiste resultaat. Zeker omdat er vaak speciale materialen op uw boot gebruikt worden die u niet zo snel in huis aantreft.

Als u uw boot schoonmaakt vergeet dan uw motor en dekzeilen niet. Hier hebben wij ook zeer geschikte artikelen voor in ons assortiment.

Aanbevolen producten:

Aluminium Boot Schoonmaken

Om te zorgen dat uw aluminium boot weer stralend schoon is en blinkt als nieuw hebben wij de volgende tips voor u:

  • Gebruik altijd een zacht doek, Staalwol of schuursponsjes kunnen het aluminium beschadigen waardoor er oxidatie kan optreden. Dit is een veel voorkomend probleem bij aluminium boten. Als u uw aluminium boot regelmatig poetst met de juiste middelen zal dit de oxidatie tegengaan.
  • Voor een aluminium boot moet u altijd schoonmaakmiddelen gebruiken met natuurlijke zuren.

Aanbevolen producten:

 

Aluminium boot schoonmaken

Polyester Boot Schoonmaken

Polyester boten zien er prachtig uit als ze nieuw zijn, maar vaak zie je dat ze dof worden. De zon, vuil en uitlaatgassen van uw motor zijn eigenlijk geen goede combinatie met polyester. Het vuil kan namelijk inbranden. Groot voordeel van polyester is is dat het makkelijk te reinigen is door het gladde oppervlakte. Door regelmatig te poetsen houdt u uw boot glanzend en stralend en wordt hij niet dof.

Indien u uw boot op het droge gaat schoonmaken, dan is het verstandig om uw boot te behandelen met een beschermende wax. Uw boot is dan niet alleen tegen vuil en UV-straling beschermd, maar uw krassen worden hersteld. Uw boot moet eigenlijk ook een antifouling laag hebben als hij voor langere tijd in het water ligt. deze antifouling gaat ongewenste aangroei tegen.

Aanbevolen producten:

 

Polyester boot schoonmaken

Pagina 1 van 3