Zwarte kunststof behuizing met hoogglans 304 roestvrij stalen ring / 1 NM Zichtbaarheid voor gebruik op boten tot 10 meter / Waterdicht ontwerp Lees meer...

Nog niet gewaardeerd. Uw review toevoegen

Verlanglijst: Toon in vergelijking:
€ 61,95
Het artikel is op voorraad.

Informatie over boeglicht RVS, Rood en Groen.

 

  • Zwarte kunststof behuizing met hoogglans 304 roestvrij stalen ring.
  • 1 NM Zichtbaarheid voor gebruik op boten tot 10 meter.
  • Waterdicht ontwerp
  • Poort (rood), stuurboord (groen)
  • Voldoet aan of overschrijdt ABYC, UL, NMMA, '72 COLOREGS uit de US Inland Navigation Rules & US Coast Guard Regulated Standards.

 

Aanvullende informatie 

Housing

Stainless Steel 

LED kleur

Rood & groen 

Gat grootte

0.75‚¬³ (19,1 mm) 

Zichtbaarheid

1NM

Wattage

0.37 

Voltage

10-14V

Amp Draw

0.031 

Listing

USCG, ABYC Approved

 

Wanneer en wat voor soort navigatieverlichting moet ik voeren?

Zodra een boot een lengte heeft die meer is dan 7 meter bedraagt en ook een motor heeft, dan moet deze boot over de juiste boordverlichting beschikken. 

De juiste boordverlichting bestaat uit een heklicht (wit), deze moet aan de achterkant van de boot bevestigd worden, toplicht (wit), wanneer u vaart in de schemering, donker of bij slecht zicht, en tot slot navigatieverlichting in de kleur groen en rood.

  

Waar moet ik mijn navigatieverlichting plaatsen?

Het groene licht moet aan de stuurboord zijde van de boot (rechts) bevestigd worden en het rode licht moet aan de bakboordzijde (links) bevestigd worden. Als u bijvoorbeeld in het donker vaart en u ziet een groen licht, dan betekent dit dat de boot van links komt, dus u heeft voorrang. Ziet u daarentegen een rood lichtje dan komt de boot van rechts en heeft hij voorrang.

De beide lichten moeten zo bevestigt worden dat ze vanuit de boeg (voorste punt van de boot) een hoek van 112,5° bestrijken.

 

vast of los monteren

Er zijn verschillende manieren om navigatieverlichting aan uw boot te bevestigen. u kunt het met klemmen of zuignappen bevestigen. Maar als u vaak boottochten maakt is het verstandig om deze lichten vast te monteren. Alle navigatieverlichting die u los monteert werken op batterijen. Het kan zijn dat u ervan uitgaat dat de batterijen nog werken, maar in de praktijk kan een niet goed functionerende batterij tot gevaarlijke situaties leiden. Als u uw navigatieverlichting vast monteert bent u altijd gegarandeerd van stroom. 

 

Mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust via contact met Nautic Lounge.