De Success-serie is vervaardigd met massieve gegoten verchroomde messing behuizing. Een uitzonderlijk kenmerk van deze serie instrumenten in de stijl van de patrijspoorten is de extra rubberen afdichting tussen de behuizing Lees meer...

Nog niet gewaardeerd. Uw review toevoegen

Verlanglijst: Toon in vergelijking:
€ 249,95
€ 239,95
Het artikel is op voorraad.

Schatz - Barometer - Chroom - Ø 115 mm

....  en de rand voor een perfecte opening en sluiting.

Witte wijzerplaat Ø 76mm met twee schalen, mm Hg en hPa (millibar). Nauwkeurigheid ± 10hPa

Kenmerken:

  • Witte wijzerplaat
  • Verchroomd Messing
  • De behuizing is gemaakt van hoge kwaliteit Messing
  • Diepte 60 mm
  • Meetwaarden: van 960 tot 1067 hPa (millibars)
  • Gemaakt in Denemarken
  • 3 jaar garantie!!
  • Art.nr: 413 B

Stel een vraag over dit product

 

Over Schatz 1881

Het bedrijf August Schatz & Sohne uit Triberg (Schwarzwald) Duitsland en de klokken die zij hebben gemaakt, hebben een interessante geschiedenis. 

Aan het einde van de 19e eeuw werkte August Schatz samen met uitvinder Anton Harder. Samen vormden zij de zogeheten 'Jahresuhrenfabrik' (oftewel, de jaarklokfabriek) met als doel een nauwkeurige klok te maken die slechts eenmaal per jaar nodig was. Ze waren succesvol in het maken van de 400 dagen- of Jubileumklok, maar deze was niet zo nauwkeurig als de heren hadden gehoopt. 

Harding verkocht zijn patent in 1884 aan F.A. L. de Gruyter van Amsterdam en zij bleven 'Jahresuhrenfabrik'-klokken maken, maar om de een ​​of andere reden lieten ze hun patent vervallen. 

Andere bedrijven gingen de uitdaging aan om de 400-dagenklok nauwkeuriger te maken. 
De slinger voor de 400 dagen-klok was de reden dat hij niet zo vaak hoefde te worden opgewonden. Een slinger draaide aan het einde van een veer waardoor het veel langer draaide tussen de windingen dan de 8 dagen waarop de meeste klokken liepen. 
De eerste ontwerpen vereisten een platte-schijf-slinger die vervolgens evolueerde naar de 4-ballenslinger die vandaag nog steeds wordt gebruikt. 

Amerikaanse juweliers Bowler en Burdick brachten hun 400-dagen klok op de markt als verjaardagsklok en het werd populair voor mensen om hun klok op te winden op of tijdens een speciaal jaarlijks evenement zoals een verjaardag of huwelijksverjaardag. Dit maakte dan ook deze klokken populaire geschenken. 

De klokken waren toen nog steeds relatief onnauwkeurig. Er zijn experimenten uitgevoerd om te proberen de beste materialen te vinden om de slinger te maken, omdat de klokken gemakkelijk beïnvloed werden door vocht- en temperatuurveranderingen. Dit probleem werd opgelost toen Charles Terwillinger van de Horolovar Company in 1951 de temperatuurcompenserende veringsveer uitvond. Als deze dunne veer niet precies was afgesteld, zou hij de beste tijdwaarnemingstechniek kunnen afwerpen. 

Rond het jaar 1960 werden uiteindelijk de scheepsinstrumenten van Schatz geïmporteerd vanuit Duitsland naar Denemarken, en dit legde dan ook de fundering voor het huidige succes van Schatz in Denemarken.

Schatz heeft in de jaren daarna nadat de productie en afzet wat minder ging eerst het bedrijf verkocht aan klokkenmaker Altitude, maar dit bracht verder niet het succes wat men verwachtte.

Delite heeft rond het jaar 2015 Schatz 1881 aangekocht en zet inmiddels de productie ongestoord verder voort. 
Messing instrumenten produceren, dat kunnen de Denen zeker! 
De productie is inmiddels in volle gang en het succes van Schatz 1881 is weer helemaal terug. 
Een uitmuntende kwaliteit, en ook nog eens 3 jaar garantie!