Heavy-duty thermisch verzinkt ankerbeugels met schroef pin. Deze ankerbeugel heeft een ankersluiting van 0,79 cm. Voor informatie over veilig gebruik en belasting, lees verder onderaan deze productpagina. Lees meer...

Nog niet gewaardeerd. Uw review toevoegen

Verlanglijst: Toon in vergelijking:
€ 1,59
Het artikel is op voorraad.

Ankersluiting - Harpsluiting - 0,79 cm - Gegalvaniseerd.

Heavy duty gegalvaniseerd anker beugel met schroef pin.

Als een sluiting regelmatig vast- en losgemaakt moet worden, wordt meestal gekozen voor een snelsluiting.

 

Stel een vraag over dit product 

Veilig gebruik

  • Kies de juiste sluiting met de juiste veilige werklast bij de toepassing (goed passend).
  • Houd rekening met eventuele schokbelasting.
  • Overtuig je ervan dat de pin correct in het oog van de sluiting geschroefd kan worden. Dat wil zeggen: dat deze met de hand vast te zetten is. Zet de pin vervolgens vast met een passend wringijzer of een geschikt gereedschap om de moer aan te draaien.
  • De pin moet van voldoende lengte zijn zodat de volledige schroefdraad benut wordt en het aanlegvlak van de pin aanligt tegen de wand van de sluiting.
  • Als de pin niet goed aanligt doordat deze krom is of door beschadiging/slijtage van de schroefdraad, mag de sluiting niet gebruikt worden. Vervang de kromme of versleten pin door een pin van hetzelfde merk en type.
  • Zorg ervoor dat de sluiting de last correct ondersteunt. Dat wil zeggen: in de as van de hartlijn van de sluiting. Dit om buiging van de sluiting te voorkomen.

 

Zijdelingse belasting

Zijdelingse belasting moet worden voorkomen, omdat sluitingen hiervoor niet zijn ontworpen. Als een dergelijke belasting niet kan worden voorkomen, houd dan rekening met de onderstaande vermindering van de maximale draaglast:

 

Hoek

 

Toelaatbare werklast

 
0 graden 100% harpsluiting
45 graden 70%  
90 graden 50%