Nautic Lounge ankerboeien zijn duurzaam en van hoge kwaliteit. Gemaakt uit kunststof zijn ze ideaal voor veelvuldig en frequent gebruik. Hun model en kwaliteit zorgen er voor dat ze hun goede werking steeds blijven behouden. Alle modellen zijn voorzien va Lees meer...

Nog niet gewaardeerd. Uw review toevoegen

Verlanglijst: Toon in vergelijking:
€ 149,95
Het artikel is op voorraad.

Ankerboei CC - 45 x 50 cm - 3.9 kg - Rood

Boei CC, Ankerboei in rode kleur. Alternatieve maten beschikbaar.

Kenmerk:

  • Kleur: Rood
  • Maat: 45 x 50 cm
  • Gewicht: 3.9 kg
  • Art.nr: SCACC3R

Stel een vraag over dit product

Anker boeien

Ankerboeien zijn al jaar en dag een gangbaar onderwerp voor discussies en klaagzangen tussen watersporters. Simpel uitgelegd is een ankerboei een boei die met een touw aan de kruin van een anker is bevestigd. (Onthoud wel dat niet elk anker zo’n kruin heeft - Denk je er aan een ankerboei te gebruiken moet je hiermee rekening houden tijdens je aankoop). De lengte van de bevestigingslijn is gelijk is aan de diepte van het water bij vloed op je respectievelijke ankerplek.

Een anker kwijtraken is nooit prettig en kan, naast een dure aangelegenheid, ook voor gevaarlijke situaties zorgen. Ankerboeien helpen in situaties als deze. Als je er voor zorgt dat de bevestigingslijn langer is dan de diepte bij vloed, vind je je anker steeds terug. (mocht je je anker kwijtraken kan er er altijd een nieuw kopen op NauticLounge).


Ankerboeien vertellen watersporters ook hoe hard ze met hun schip aan het anker en de respectievelijke ketting en lijn trekken. Als de ankerboei niet in een rechte lijn vanaf de boeg en ankerketting ligt, weet je als schipper dat de trekkracht op je anker relatief aanvaarbaar is. Liggen ankerboei, ankerketting en boeg wel in een strakke lijn is het de trekkracht te groot.

Andere belangrijke functies van een ankerboei

  • Het markeert de exacte plek waar uw anker is geplaatst, waardoor wordt voorkomen dat anderen hun anker op dezelfde plek laten vallen. Dit kan handig zijn op drukke ankerplekken en voorkomt overlap tussen kettingen.
  • Ankerboeien helpen bij het terughalen van het anker als het vastloopt. Ze opereren als een soort van trip lijn. Mocht je anker vast komen te zitten kan je als alternatief altijd aan de lijn van je ankerboei trekken. Dit geeft je de mogelijkheid om vanuit een andere hoek te trekken en het anker toch nog los te krijgen.

  • Ankerboeien bieden een visueel referentiepunt dat aanduidt waar het anker zich juist bevindt. Dit kan handig zijn voor schippers die geen anker alarm aan boord hebben en op een of andere manier willen identificeren of het anker al dan niet dragt.

Grappige anecdote over Ankerboeien.

Zeil je soms in de Middellandse zee zie je vaak gecharterde yachten met minder ervaren crews die anker boeien beschouwen als mooring boeien. Het is niet ongewoon dat er af en toe iemand per ongelijk ‘een ankertje mee pikt’ zonder het te beseffen. Blijf alert als je voor anker ligt, zeker voor situaties als deze.

 

Stel een vraag over dit product